Het restaurant

Maandag en dinsdag: gesloten
Vrijdag en zondag: 12:00-22:00
Woensdag, donderdag en zaterdag: 19.00-10.00 uur

U wenst:

Het concept

Het doel van de chef is om u te helpen zijn culinaire universum te ontdekken.

De inhoud van het menu verandert afhankelijk van de producten van de markt. Het is dus moeilijk om vooraf de inhoud te bepalen, maar de leider past zich natuurlijk aan bij allergieën, intoleranties of speciale diëten zodat alle gasten genieten van hun maaltijd.

Meer informatie over de tarieven

ONTDEKKINGSMENU

Volgens de producten van de markt


VIER GANGEN 75€
wijnarrangement 35€

VIJF GANGEN 85€
wijnarrangement 40€

ZES GANGEN 95€
wijnarrangement 45€

LUNCH

Op donderdag en vrijdag


DRIE GANGEN 45€
wijnarrangement 25€

ontdekkingsmenu ook beschikbaar

De chef

Stefan Jacobs

De jonge chef Stefan Jacobs die afkomstig is uit Gembloers, leerde het vak bij enkele grote namen (Le Gastronome, Olivier Rollinger, Le Sea Grill). Op zijn 23ste behaalde hij zijn eerste ster met zijn restaurant Le Va Doux Vent. Vervolgens lanceerde hij bewust een aantal tijdelijke projecten: een solomenu in brasserie Bertinchamps, gevolgd door twee zomers gewijd aan het ‘Autrement’ concept met een barbecuekeuken in de tuin. Tijdens het najaar pakte hij opnieuw uit met de grootse degustatiemenu’s in het magische kader van het Château de Bioul. Zijn periode in Brussel (Flagey) in het pop-up restaurant Stefan Jacobs chez Marie was ook een succes. Nu opent hij Hors-Champ, zijn eigen restaurant in Ernage.

Le restaurant

Voorwoord van de chef

“Ik heb lang nagedacht over hoe mijn restaurant zou moeten zijn en Hors-Champs is de voltooiing van die denkoefening. Het is een plek die helemaal gewijd is aan gedeeld genieten, gastronomie, eenvoud, lokale producten en gezelligheid. Op restaurant gaan betekent vandaag beter eten, ontdekken en toetreden tot de wereld van de chef om zijn keuken beter te begrijpen. Los van de geserveerde gerechten wilde ik nog een stap verder gaan door me in te zetten voor elke component van de tafelkunst. Onze tafels (La fabrique Noir). Ons vaatwerk (Kim Verbeke), onze messen (Coutellerie Depireux) en onze meubels (Ressourceriez Namuroise) zijn allemaal het resultaat van een nauwe samenwerking met de vaklieden die ze vervaardigden. Mijn gerechten staan dichter bij de natuur dan ooit: ze zijn bereid met lokale ingrediënten uit de moestuin en het is de bedoeling de komende jaren zelfbedruipend te kunnen werken.”

Table du restaurant Hors Champs
Le potager de Hors Champs

De moestuin

Onze moestuin bij Hors Champs is de perfecte weerspiegeling van onze filosofie: een ultrakort circuit, de seizoenen volgen, zo dicht mogelijk bij de natuur staan en beter leren consumeren.
Na verloop van tijd dicteert de door Antoine beheerde moestuin werkelijk het ritme en de veranderingen van zijn menu’s aan de chef.
Momenteel zijn er twee moestuinen die elkaar aanvullen: de kruidentuin en de boomgaard achter het restaurant en de moestuin in Bossiere (het geboortedorp van de chef).

Ontdek waar onze producten vandaan komen

null
Onze bloem
Ferme Baré
Ontdek de producent
null
Struisvogel
Autrucherie du pont d'amour
Ontdek de producent
null
Slakken
L'ourchet
Ontdek de producent
null
Bretonse vis
Walter Dubois
Ontdek de producent
null
Agneau et Oeufs
Ferme Censier
Ontdek de producent
null
Groenten
Centre Horticole de Gembloux
Ontdek de producent
null
Paddestoel
Benoit Roche
Ontdek de producent
null
Lam en gevogelte
Benoit Frison
Ontdek de producent
null
Notre Gibier
Maison Protin
Ontdek de producent
null
Notre Cochon
Ferme Cuvry
Ontdek de producent
null
Verse Geitenkaas en limousine rundvlees
Ferme de la petite campagne
Ontdek de producent
null
Asperges, rabarber
Stéphane Longue Lune
Ontdek de producent
null
Eend en ganzenlever
Ferme de la Sauvenière
Ontdek de producent
null
Notre Beurre
Lionel Plaquette
Ontdek de producent